Kruidige appeltaart

Ingredienten:

45 gram hele havervlokken

45 gram oersuiker

2 eetlepels kokosolie

90 gram speltmeel

50 gram amandelmeel

1 theelepel kaneelpoeder

1 theelepel bakpoeder

snuf zout

2 biologische eieren

200 gram appel, grof gehakt

50 gram rozijnen

 

Benodigdheden:

Oven op 180°C

Ingevet bakblik met een doorsnede van 25 centimeter

 

Bereiding:

Doe de havervlokken in een kom en overgiet met 175 ml heet water. Roer de suiker en de kokosolie hierdoor en laat 15 minuten staan. Meng in een andere kom de droge ingrediënten. Schil en hak de appel ondertussen in stukjes. Voeg de natte bij de droge ingrediënten en voeg de appel toe. Meng goed door elkaar, voeg de rozijnen toe en doe in het ingevette bakblik. Bak de taart ongeveer 50-55 minuten in de oven tot een houten prikker er schoon uitkomt. Laat afkoelen en serveer eventueel met een klodder zure room of wat kweepeergelei.

Recepten

< terug naar overzicht

Marijke Stokking

Zandstraat 55

6065 AE Montfort

 

Tel. 0475 476 909

Email: info@marijkestokking.nl