Biscotti met hazelnoot en cranberries

Ingrediënten

220 gram speltmeel

100 gram oersuiker

1 theelepel bakpoeder

2 biologische eieren

1 theelepel vanille-extract

95 gram hazelnoten

85 gram gedroogde cranberries

 

Bereiding

Verwarm de oven op 160 graden. Leg bakpapier op de bakplaat. Zeef het speeltjes boven een kom. Voeg suiker en bakpoeder toe en roer door elkaar. Maak een kuiltje in het midden en klop de eieren daarin los. Doe daar ook het vanille, de noten en cranberry’s door.

 

Kneed tot een dik deeg.Bestrooi een werkplank licht met bloem en kneed nog even door. Vorm twee rollen van het degene leg ze op de ovenplaat. Bak de koeken ongeveer 35 minuten. Laat ze volledig afkoelen en snijd ze dan in dunne plakken van ongeveer 3 millimeter dik. Leg de plakken weer op de bakplaat en laat de plakken nog ongeveer 10 minuten in de oven opdrogen. Draai halverwege de tijd om. Laat op een rek afkoelen en bewaar in een luchtdichte trommel.

 

Tip

Om minder suiker te gebruiken kan je de helft van het meel vervangen door Chufameel (Tijgernotenmeel). Neem dan ook de helft aan suiker.

Recepten

< terug naar overzicht

Marijke Stokking

Zandstraat 55

6065 AE Montfort

 

Tel. 0475 476 909

Email: info@marijkestokking.nl