Brandnetelsoep

 

Ingrediënten:

1 ui, kleingesneden

1 teen knoflook

wat roomboter of olijfolie

een vergiet brandnetelbladeren/topjes

1 liter water

bouillonblokje

zout

peper

room

 

Bereiding:

Smoor de ui en de knoflook in roomboter of olijfolie. Voeg de goed gewassen

jonge brandnetelbladeren en/of topjes toe, en laat deze even mee smoren.

Voeg vervolgens water, bouillon en zout en peper toe, en laat de soep ongeveer

10 minuten koken. Pureer de soep met een staafmixer, en maak af met

room. Eventueel kun je een aardappel meekoken om de soep wat te binden.

 

Ook kun je als volgt een gebonden soep maken: olie of boter smelten, net

zoveel meel er bij tot alles goed door de boter is opgenomen, goed roeren,

bouillon toevoegen en de groenten er laten koken. Pureren met de staafmixer.

Afmaken met peper en room.

 

Recepten

< terug naar overzicht

Marijke Stokking

Zandstraat 55

6065 AE Montfort

 

Tel. 0475 476 909

Email: info@marijkestokking.nl