I. Brownies van zoete aardappel

 

Ingrediënten brownies:

350 gram zoete aardappelpuree

110 gram rijstmeel

50 gram cacaopoeder

1/2 theelepel bakpoeder

2 biologische eieren

200 ml ahornsiroop

1/2 theelepel vanille-extract

140 gram kokosolie, gesmolten

 

Bereiding brownies:

Meng in een kom alle droge ingrediënten. Klop in een andere kom de natte ingrediënten met de zoete aardappelpuree. Roer kort, maar goed, de natte door de droge ingrediënten. Schep het mengsel in de ingevette vorm en bak ongeveer 25 minuten. Het midden mag nog een beetje klef zijn. Haal uit de oven en laat afkoelen.

 

Ingrediënten topping:

20 gram rauwe of gewone cacaopoeder

4 medjooldadels

1 rijpe avocado

50 ml ahornsiroop

granaatappelpitjes

 

Bereiding topping:

Mix alle ingrediënten tot een smeuïg zalfje en smeer een laag op de brownies. Strooi  er ter decoratie granaatappelpitjes over.

 

II. Brownies met zwarte bonen

 

Ingrediënten:

1 blik zwarte bonen (uitlekgewicht 265 gram)

15 ontpitte dadels

2 eieren

3 eetlepels (kokos)olie

40 gram cacao

1 theelepel vanille

2 theelepels bakpoeder

 

Oven voorverwarmen op 180 graden.

 

Doe de uitgelekte bonen met alle ingrediënten in de keukenmachine en mix tot een glad beslag. Vet een klein bakblik in of gebruik bakpapier.

 

Bak de brownie in ongeveer 30 minuten in de oven tot een sateprikker er schoon uitkomt.

 

Laat afkoelen en gebruik eventueel dezelfde topping als in recept I.

2 Recepten

< terug naar overzicht

Marijke Stokking

Zandstraat 55

6065 AE Montfort

 

Tel. 0475 476 909

Email: info@marijkestokking.nl