Zachte veganistische cashewkaas

Ingrediënten

175 rauwe cashewnoten

80 ml rejuvelac (zie internet)

1 theelepel zout

1 soeplepel witte miso

2 soeplepels edelgist vlokken

1 theelepel tahini (sesampasta)

 

Bereiding

De cashewnoten in water 6-8 uur laten wellen. Daarna zeven en afspoelen met water. Goed laten uitlekken. In de keukenmachine de noten en het rejuvelac water tot een smeuïge crème blenden. Doe deze crème in een glazen pot, deksel erop en bij kamertemperatuur 12-24 uur laten fermenteren.

Daarna alles weer in de keukenmachine met alle andere ingrediënten en laat de machine draaien tot je een fluweelzachte crème hebt.

Daarna voor gebruik 8 uur in de koelkast laten staan.

 

De kaas kan in een glazen pot of in een ronde vorm gedrukt worden opgediend.

De kaas is 1 week in de koelkast houdbaar.

 

Tip 1

Je kan ook kruiden zoals tijm, oregano etc. toevoegen tijdens de tweede maling in de keukenmachine

 

Tip 2

Als je geen rejuvelac hebt kun je ook soya- of een andere plantaardige yoghurt gebruiken.

Recepten

< terug naar overzicht

Marijke Stokking

Zandstraat 55

6065 AE Montfort

 

Tel. 0475 476 909

Email: info@marijkestokking.nl