Chai

 

Deze kruidige thee is een traditionele drank in het Midden-en Verre Oosten. De smaak en de ingrediënten variëren en veel recepten bevatten zwarte thee, waardoor de thee aardig wat cafeïne bevat.

Dit recept is een cafeïne vrije versie, speciaal samengesteld om een goede spijsvertering te bevorderen. Aan het eind van het recept staat nog de versie met zwarte thee genoemd.

 

Voor 500 ml (dus twee flinke mokken)

 

Ingrediënten:

1/2 liter water

2 eetlepels vers geraspte gember

2 kaneelstokjes

4 hele peperkorrels

8 kardemonpeulen

1 mespuntje nootmuskaat poeder (om over de thee te strooien als deze klaar is)

honing naar smaak

1/4 liter (amandel)melk

 

Bereiding:

  1. Doe het water met alle specerijen in een grote pan en laat tien minuten zachtjes koken.
  2. Doe na tien minuten de melk erbij en laat nogmaals tien minuten koken.
  3. Zeef de vloeistof en breng over in mokken. Voeg naar smaak honing toe en strooi nootmuskaat poeder erover.

 

Variatie: Als je zwarte thee wilt gebruiken voeg die dan bij fase 2 toe.

 

Tip: Je kan ook een halve theelepel zoethout mee laten trekken in plaats van honing te gebruiken.

 

 

Recepten

< terug naar overzicht

Marijke Stokking

Zandstraat 55

6065 AE Montfort

 

Tel. 0475 476 909

Email: info@marijkestokking.nl