Linzen Salade met tomaat

 

Ingredienten:

200 gram bruine of dupuislinzen

5 eetlepels extra vierge olijfolie

1 ui in dunne ringen

400 gram kerstomaten of 75 gram gedroogde tomaten op olie

4 theelepels sumac

zout en peper

 

Bereiding:

Kook de linzen volgens de voorschriften op de verpakking. Voeg aan het einde van de kooktijd zout toe. Ze moeten nog een “bite” hebben.

Bak de ui tot glazig, neem van het vuur en voeg linzen, de tomaat, de sumac, eventueel nog wat zout en peper toe. Roer er nog wat olijfolie door.

Schep alles door elkaar en serveer lauw of koud.

 

Sumac

Sumac is een zuur poeder dat vooral in het Midden-Oosten veel gebruikt wordt. Je kunt het kopen bij een "Turkse" winkel. Kun je het niet krijgen vervang het dan door citroensap met eventueel wat komijn.

Recepten

< terug naar overzicht

Marijke Stokking

Zandstraat 55

6065 AE Montfort

 

Tel. 0475 476 909

Email: info@marijkestokking.nl