Kruidige Pompoensoep

 

Ingrediënten:

1 middelgrote biologische Hoikkaido pompoen

1 grote ui

3 theelepels kerriepoeder

1 theelepel gemberpoeder of duimgrote verse gember geraspt

2 teentjes knoflook

Keltisch zeezout

1/2 citroen

1,5 liter water

zure room

een paar takjes peterselie

 

Bereiding:

Snij de pompoen doormidden en verwijder de zaden. Snij nu de helften in schijven. Snij de ui in grove stukken. Leg de pompoen en de ui met de knoflook in de schil op een bakplaat en besprenkel met olijfolie.

Rooster bij een temperatuur van 180 °C tot de schijven aan de onderkant karamelliseren. Draai ze om en strooi het kerriepoeder en de gemberpoeder er over en laat ook de andere kant karamelliseren.

Haal de velletjes van de knoflook tenen af en doe alles in een pan. Voeg ± 1,5 liter water en twee theelepels zout toe. Aan de kook brengen en met de staafmixer het geheel pureren. Voeg naar smaak citroensap toe.

Als garnering een schepje zure room en bestooien met gehakte peterselie.

Recepten

< terug naar overzicht

Marijke Stokking

Zandstraat 55

6065 AE Montfort

 

Tel. 0475 476 909

Email: info@marijkestokking.nl