Workshops

Maatwerk

Wil je ook weer wat dichter bij de natuur komen en kennis vergaren over wilde planten en kruiden of wil je leren koken met wilde planten en kruiden dan kun je je aanmelden voor mijn workshops en cursussen.

Voor bedrijven, verenigingen en groepen maak ik ook programma's op maat. Wil je de natuur in voor een wilde planten en kruiden excursie, een lezing over kruiden, een workshop koken met wilde planten en kruiden of een combinatie? Ik maak graag een programma op maat.

 

Neem contact op voor een vrijblijvend informatie gesprek.

Duurzaam Koken

Kruidvaardig

Koken met de seizoenen mee en met producten uit de directe omgeving met zo weinig mogelijk afval. Dat is duurzaam koken. Inmiddels is wel duidelijk dat we spaarzaam met de natuur om moeten gaan.  Hoe je lekkere maaltijden klaar maakt met zoveel mogelijk producten uit je directe omgeving, die het milieu zo weinig mogelijk belasten, leer je tijdens deze cursus. Een maaltijd moet lekker zijn maar ook voedzaam en gezond. Er zal ook aandacht worden besteed aan ingrediënten die je in de natuur kunt vinden.

 

Elke les-avond maak je samen met de medecursisten een 3 gangen maaltijd op basis van een thema. Marijke zal je daarbij een aantal basistechnieken aanleren zodat je ook thuis aan de slag kunt gaan en kunt variëren met ingrediënten. Bij de cursusprijs zijn alle ingrediënten inbegrepen. Ook krijg je 1 glas wijn en en kop koffie/thee. Wil je meer consumpties gebruiken dan is dat voor eigen rekening.

 

De cursus is voor de beginnende en de gevorderde kok. De lessen worden gegeven in de kookstudio van de Heren van Montfort te Montfort en starten op maandag om 16:30 uur en op dinsdag om 17:30 uur en duren ± 3 uur. Uiteraard worden de klaargemaakte gerechten gezamenlijk opgegeten.

 

Locatie:

Kookstudio Heren van Montfort

Markt 2a, 6065 AW Montfort

 

Maandag-groep aanvang 16:30u:

les 1: 23 september

les 2:   7 oktober

les 3: 21 oktober

les 4:   4 november

les 5: 18 november

 

Dinsdag-groep aanvang 17:30u:

les 1: 24 september

les 2:   8 oktober

les 3: 22 oktober

les 4:   5 november

les 5: 19 november

 

Aanmelden:

Stuur een email via het contactformulier en geef door op welke avond je de cursus wil volgen. Let op: Dinsdag is al vol!

 

Kosten:

€120,- inclusief alle ingrediënten, koffie/thee en 1 glas wijn.

Elke maand geef ik de workshop "Kruidvaardig". Ik geef dan uitleg over 1 of 2 kruiden die op dat moment goed voor je zijn en/of die dan te oogsten zijn. Vervolgens gaan we aan de slag om met dit kruid iets te maken. Dat kan een gerecht zijn maar ook een crème of tinctuur.

 

Verder komen actuele zaken over natuurlijk leven en gezondheid aan bod. Ik laat zien hoe je ook anders kunt leven dan met voorbewerkt voedsel uit de supermarkt, hoe de natuur ons kan helpen om op een verantwoorde manier gezond te worden en te blijven en hoe wij met respect voor de natuur kunnen leven.

 

Spreekt jou dat aan dan ben je van harte welkom om samen met ons te werken aan je eigen gezonde leven op natuurlijke basis.

 

De kosten bedragen €10,-* per keer. Je kunt ook een 10-lessen-kaart kopen voor €90,-*

*excl. eventuele kosten voor ingrediënten.

Twee nieuwe cursussen starten in september. Één op maandag- en één op dinsdagavond.

De dinsdagavond zit al vol!

Nog maar een paar  plaatsen beschikbaar op de maandag.

De volgende
workshops zijn op:

14 september

12 oktober

9 november

14 december
telkens van 13:30 tot 17:00u

Aanmelden

Aanmelden

Marijke Stokking

Zandstraat 55

6065 AE Montfort

 

Tel. 0475 476 909

Email: info@marijkestokking.nl