Workshops

Kruidencursus

Maatwerk

Wil je ook weer wat dichter bij de natuur komen en kennis vergaren over wilde planten en kruiden of wil je leren koken met wilde planten en kruiden dan kun je je aanmelden voor mijn workshops en cursussen.

AANMELDEN

4 ochtendlessen van ±2:30 uur (van 10:00 tot 12:30u)

  • 3 kruiden per ochtend
  • alle behandelde kruiden zijn te gebruiken voor medische, verzorgende of voedende toepassingen
  • incl. handouts met info over de kruiden en met recepten

 

€ 100,- inclusief materialen

minimaal 4 pers. max. 8 pers.

Data van de lessen: in overleg

Voor bedrijven, verenigingen en groepen maak ik ook programma's op maat. Wil je de natuur in voor een wilde planten en kruiden excursie, een lezing over kruiden, een workshop koken met wilde planten en kruiden of een combinatie? Ik maak graag een programma op maat.

 

Neem contact op voor een vrijblijvend informatie gesprek.

Duurzaam Koken

Kruidvaardig

Koken met de seizoenen mee en met producten uit de directe omgeving met zo weinig mogelijk afval. Dat is duurzaam koken. Inmiddels is wel duidelijk dat we spaarzaam met de natuur om moeten gaan.  Hoe je lekkere maaltijden klaar maakt met zoveel mogelijk producten uit je directe omgeving, die het milieu zo weinig mogelijk belasten, leer je tijdens deze cursus. Een maaltijd moet lekker zijn maar ook voedzaam en gezond. Er zal ook aandacht worden besteed aan ingrediënten die je in de natuur kunt vinden.

 

Elke les-avond maak je samen met de medecursisten een 3 gangen maaltijd op basis van een thema. Marijke zal je daarbij een aantal basistechnieken aanleren zodat je ook thuis aan de slag kunt gaan en kunt variëren met ingrediënten. Bij de cursusprijs zijn alle ingrediënten inbegrepen. Ook krijg je 1 glas wijn en en kop koffie/thee. Wil je meer consumpties gebruiken dan is dat voor eigen rekening.

 

De cursus is voor de beginnende en de gevorderde kok. De lessen worden gegeven in de kookstudio van de Heren van Montfort te Montfort en starten om 18:30 uur en duren tot ± 21:30 uur. Uiteraard worden de klaargemaakte gerechten gezamenlijk opgegeten.

 

Locatie:

Kookstudio Heren van Montfort

Markt 2a, 6065 AW Montfort

 

Data:

les 1: maandag 11 maart

les 2: maandag 25 maart

les 3: maandag   8 april

les 4: maandag 15 april

les 5: maandag 29 april

 

Aanmelden:

Ga naar het aanmeldformulier op de website van IVN Roermond e.o.

Maximaal 14 deelnemers dus vol=vol.

 

Kosten:

€120,- voor leden van IVN Roermond e.o.

€150,- voor niet-leden (een jaarlidmaatschap kost €24,-, kijk hier voor meer info)

Elke maand geef ik de workshop "Kruidvaardig". Ik geef dan uitleg over 1 of 2 kruiden die op dat moment goed voor je zijn en/of die dan te oogsten zijn. Vervolgens gaan we aan de slag om met dit kruid iets te maken. Dat kan een gerecht zijn maar ook een crème of tinctuur.

 

Verder komen actuele zaken over natuurlijk leven en gezondheid aan bod. Ik laat zien hoe je ook anders kunt leven dan met voorbewerkt voedsel uit de supermarkt, hoe de natuur ons kan helpen om op een verantwoorde manier gezond te worden en te blijven en hoe wij met respect voor de natuur kunnen leven.

 

Spreekt jou dat aan dan ben je van harte welkom om samen met ons te werken aan je eigen gezonde leven op natuurlijke basis.

 

De kosten bedragen €10,-* per keer. Je kunt ook een 10-lessen-kaart kopen voor €90,-*

*excl. eventuele kosten voor ingrediënten.

les 1: maandag 11 maart

les 2: maandag 25 maart

les 3: maandag   8 april

les 4: maandag 15 april

les 5: maandag 29 april

De volgende
workshops zijn op:

12 januari
9 februari
9 maart
13 april

11 mei

8 juni
telkens van 13:30 tot 17:00u

Aanmelden
(via IVN Roermond e.o.)

Aanmelden

Marijke Stokking

Zandstraat 55

6065 AE Montfort

 

Tel. 0475 476 909

Email: info@marijkestokking.nl